sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Pieni seikkailu Uno-tavaratalossa

Hotellin aamiaisbuffetti on hyvin runsas, sieltä löytyy niin länsimaista, kiinalaista kuin japanilaistakin ruokaa. Syömme mahat täyteen herkullisia ruokia ja lähdemme sitten ulkoilemaan.

Hotellin takana on aika iso kauppahallin tyylinen marketti, jossa on myynnissä mm. lihaa, kalaa, kasviksia, hedelmiä, jotain leivonnaisia, pesuvälineitä jne. Kalat uiskentelevat elävinä altaissa ja yksi niistä hypähtää lattialle edessämme. Ainakin on tuoretta tavaraa, mutta aika onnettoman pienissä altaissa pulikoivat kylki kyljessä.


(Kuvat suurenee klikkaamalla kuvaa.)








Kuljettuamme läpi kauppahallin jatkamme matkaa eteenpäin. Tien päässä kohoaa iso rakennus, Uno-tavaratalo.



Päätetään piipahtaa siellä katselemassa miltä siellä näyttää. Helpommin sanottu kuin tehty! Rakennuksen joka sivulla ja seinustalla menee pitkiä liukuportaita ylös, mutta ei muita sisäänkäyntejä. Vihdoin kierreltyämme rakennusta ympäri, huomaamme pienen sivuoven, josta pääsee hissille. Hissillä ei tosin pääse muihin kerroksiin ykköskerroksesta kuin kahdeksanteen, mutta se ei haittaa, pääasia että päästään tavarataloon sisälle.





Tavaratalo on iso ja ihan hienonnäköinen sisältä, se on ilmeisestikin aika uusi, sillä joissakin kerroksissa on vielä rakenteilla olevia kauppoja ja tiloja. Siellä on myös hyvin rauhallista, suorastaan autiota muihin paikkoihin verrattuna.









Erilaisten vaatekauppojen (mm. Teenie Weenie, Mango, H&M, Jack&Jones), korukauppojen (mm. Swarowski), autokauppojen (mm. Audi-kauppa) lisäksi tavaratalossa on elokuvateatteri ja luistinrata, josta voi vuokrata luistimet käyttöönsä. Musiikki pauhaa täysillä radan kajareista ja ihmiset suihkivat hokkareillaan pitkin jäätä.















Löydämme talon toisesta päästä toisen hissin ja menemme sillä kerros kerrallaan alaspäin. Tavaratalon sisälläkin menee liukuportaita, mutta arkailen niissä kulkemista rattaiden kanssa (ja oikeastaan muutenkin!). Aikamme kierreltyämme ympäriinsä, päätämme lähteä etsimään ruokapaikkaa jostain tavaratalon ulkopuolelta. Sekin on helpommin sanottu kuin tehty!

Menemme ykköskerrokseen eri hissillä, kuin millä tulimme ihan ensimmäiseksi tavarataloon ja joudumme keskelle pimeää rakennustyömaata. Ykköskerros on vielä ihan täysin rakenteilla! Harhailemme hämärässä kerroksessa etsien ulospääsyä, mutta ulko-ovet ovat isoilla lukoilla kiinni. Meitä vastaan kävelee vartija, mutta häntä ei tunnu kiinnostavan se, että ulkopuoliset kuljeksivat rakennuksella. Ei ole edes mitään järkeä kysyä neuvoa ulospääsyyn, sillä hän ei todennäköisesti osaa englantia, niin kuin ei niin moni muukaan täällä.

Jonkun aikaa kierreltyämme ympäriinsä, palaamme takaisin hissille ja menemme suoraan siihen samaan kahdeksanteen kerrokseen, johon menimme ensimmäisellä hissillä. Ovien avauduttua saamme kuitenkin huomata, että tämä kerros ei ole se sama, vaan joku parvekekerros, jossa on ovet lukossa. Tarkemmin asiaa tutkailtua selviääkin, että tässä hississä kerrokset on numeroitu mystisesti eri tavalla, on mm. 6A, 6B jne. mitä toisessa hississä ei ollut. Ei auta muu, kuin laskeutua kerros kerroskelta alaspäin ja löytyyhän se oikeakin kerros sitten lopulta.

Tavaratalo on taas käveltävä läpi toiseen päähän, että päästään ensimmäiseen hissiin ja sieltä ykköskerrokseen, jossa on ihanasti ulko-ovi ihan ulos asti ja vielä aukikin. Ihmeellisen ahdistava pikku retki. :)



Joidenkin rakennuksien välinen kontrasti on aika huima. Tässä vasemmalla uusi tavaratalo ja oikealla kenties vain hivenen vanhempi rakennus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti